Jídelní lístek od 8.8.- 12.8. 2022
Pondělí | Pomazánka bulharská rybí, rohlík, zelenina, vitakáva | Polévka zeleninová s rýžovými vločkami, Segedínský guláš, houskový knedlík, nápoj 100% džus Tropico | Brynzová pěna, žitný chléb se slunečnicí, ovoce, čaj |
PR: Voda, čaj malina | |||
Úterý | Pomazánka luštěninová, veka, zelenina, mléko | Polévka rybí, Kuřecí plátek na bylinkách, vařený brambor, tzaziky, nápoj Rebarbořík | Cereální kostka s dýní, tavený sýr, ovoce, čaj |
PR: Voda, nápoj s příchutí višeň | |||
Středa | Vanilkový puding, piškoty, ovoce, čaj | Polévka písmenková, Čočka na kyselo, vařené vejce, kvasový chléb, st. okurek, nápoj Agiberia | Pomazánka tvarohová dietní, alpen spitz, zelenina, čaj |
PR: Voda, čaj meduňkový | |||
Čtvrtek | Pomazánka avokádová, pohanková bagetka, zelenina, banánové mléko | Polévka mrkvová, Krůtí nudličky po asijsku, těstoviny vařené, nápoj S příchutí mandarinky | Meruňkový baby koblížek, ovoce, čaj |
PR: Voda, nápoj s příchutí černý rybíz | |||
Pátek | Chléb s máslem a strouhaným sýrem, zelenina, horká čokoláda | Polévka žampionový krém, Hovězí karbanátky s červenou řepou, šťouchané brambory, nápoj 100% džus Tropico | Knuspi plátek, jablko, cappuccino |
PR: Voda, čaj borůvka/chrpa |
Seznam alergenů: 1 – Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, 2 – Korýši a výrobky z nich, 3 – Vejce a výrobky z nich, 4 – Ryby a výrobky z nich, 5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, 6 – Sójové boby a výrobky z nich, 7 – Mléko a výrobky z něj včetně laktózy, 8 – Skořápkové plody (ořechy), 9 – Celer a výrobky z něj, 10 – Hořčice a výrobky z ní, 11 – Sezamová semena a výrobky z nich, 12 – Oxid siřičitý a siřičitany, 13 – Vlčí bob a výrobky z něj, 14 – Měkkýši a výrobky z nich. Výrobky jsou vyrobeny v provoze, který zpracovává lepek, vejce, ryby, arašídy, sóju, mléko, skořápkové plody, celer a hořčici. Změna jídelního lístku dle dodávek potravin vyhrazena.
Ředitelka MŠ: Ing. Tlapáková Ivana
Vedoucí ŠJ: Kovářová Iveta
Kuchařka: Vrečková Kateřina, Skýpalová Markéta
Rozklíčení druhu lepku a skořápkových plodů na vyžádání u vedoucí ŠJ, popřípadě u hlavní kuchařky.