Jídelníček

slunko-male

Od 24.2.2020 do 28.2.2020

 

Pondělí Pomazánka avokádová, sezámek, okurek, pistáciové mléko (1,7,11) Polévka ze zeleného hrášku, Zapečené brambory s brokolicí, ledový salát, nápoj s příchutí kiwi (1,3,7) Pomazánka z pečených zelených paprik, toustový chléb, čaj (1,7)
PR: Voda, čaj zelený s tropickým ovocem
Úterý Pomazánka tvarohová s kečupem a vejci, houska, rajče, malinové mléko (1,3,7) Polévka masový boršč, Špagety s rajčatovou omáčkou sypané sýrem, nápoj řepík (1,3,7,9) Jahodové pyré, piškoty, jablko, čaj (1,3)
PR: Voda, nápoj s příchutí
Středa Šmoulí máslo, rohlík, hroznové víno, ostružinové mléko (1,7) Polévka zeleninová s modrou rýží, Vepřové výpečky, modré zelí, bramborový knedlík, nápoj s příchutí rybízu (1,3,9,12) Pomazánka z lilku, dýňová kostka, čaj (1,7)
PR: Voda, čaj borůvka chrpa
Čtvrtek Kukuřičná pomazánka, veka, žlutá paprika, vanilkové mléko (1,7) Polévka dýňová s kukuřičnými lupínky, Krůtí nudličky na kari, dušená rýže, nápoj tykvík (1,7) Veselý dezert, banán, čaj (1,3,7)
PR: Voda, nápoj s příchutí
Pátek Chléb s pomazánkovým máslem, kedlub, mléko (1,7) Polévka petrželová, Smetanová tarhoňa s kuřecím masem, přízdoba, nápoj minerálka (1,7) Sýrová pěna, pletýnka, čaj (1,7)
PR: Voda, čaj bezinkové kouzlo


Změna jídelního lístku dle dodávek potravin vyhrazena.

Pokrm je určen k přímé spotřebě bez skladování.

Ředitelka MŠ: Ing. Tlapáková Ivana
Vedoucí ŠJ: Bc. Podzemná Petra
Vedoucí kuchařka: Vrečková Kateřina

Seznam alergenů: 1 – Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, 2 – Korýši a výrobky z nich, 3 – Vejce a výrobky z nich, 4 – Ryby a výrobky z nich, 5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, 6 – Sójové boby a výrobky z nich, 7 – Mléko a výrobky z něj včetně laktózy, 8 – Skořápkové plody (ořechy), 9 – Celer a výrobky z něj, 10 – Hořčice a výrobky z ní, 11 – Sezamová semena a výrobky z nich, 12 – Oxid siřičitý a siřičitany, 13 – Vlčí bob a výrobky z něj, 14 – Měkkýši a výrobky z nich.  Výrobky jsou vyrobeny v provoze, který zpracovává lepek, vejce, ryby, arašídy, sóju, mléko, skořápkové plody, celer a hořčici.

Rozklíčení druhu lepku a skořápkových plodů na vyžádání u vedoucí ŠJ, popřípadě u hlavní kuchařk.