Jídelníček

slunko-male

Od 20.5.2019 do 24.5.2019

 

Pondělí Pomazánka sardinková, dalamánek, zelenina, kakao (1,4,7) Polévka zeleninová s kapáním, Hrachová kaše s párek, chléb, okurek, nápoj 100% džus Tropico (1,3,6,9,10) Knuspi plátek, 1/2 banánu, čaj (1,7)
PR: Voda, čaj divoká višeň
Úterý Mangový jogurt, rohlík, ovoce, čaj (1,7) Polévka maminčina s nudlemi, Zapečený vepřový plátek, šťouchané brambory, salát, nápoj colinda (1,3,7,9) Pomazánka z červené řepy s křenem, švédský chléb, mléko (1,6,7,11)
PR: Voda, nápoj s příchutí
Středa Domácí vánočka s máslem, ovoce, granko (1,3,6,7) Polévka fazolová, Hovězí nudličky po námořnicku, těstoviny vařené, nápoj 100% džus Tropico (1,3,7,9) Pomazánka pórková s medvědím česnekem, žitný trhanec, čaj (1,6,7,11)
PR: Voda, čaj bylinné pohlazení
Čtvrtek Pomazánka tuti-fruti, veka, zelenina, ochucené mléko (1,3,7,10) Polévka vločková, Koprová omáčka, vejce vařené, brambor, nápoj tykvík (1,3,7,9) Grahamový rohlík s taveným sýrem, ovoce, čaj (1,7)
PR: Voda, nápoj s příchutí
Pátek Pomazánka cottage s rajčaty, pohanková bagetka, zelenina, caro (1,6,7,10) Polévka dýňový krém s lupínky, Pečené kuře, dušená rýže, kompot, nápoj s příchutí lesního ovoce (1,7) Citronová babeta, jablko, čaj (1,3)
PR: Voda, čaj citronela/hruška

Změna jídelního lístku dle dodávek potravin vyhrazena.

Pokrm je určen k přímé spotřebě bez skladování.

Ředitelka MŠ: Ing. Tlapáková Ivana
Vedoucí ŠJ: Bc. Podzemná Petra
Vedoucí kuchařka: Židlíková Jana

Seznam alergenů: 1 – Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, 2 – Korýši a výrobky z nich, 3 – Vejce a výrobky z nich, 4 – Ryby a výrobky z nich, 5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, 6 – Sójové boby a výrobky z nich, 7 – Mléko a výrobky z něj včetně laktózy, 8 – Skořápkové plody (ořechy), 9 – Celer a výrobky z něj, 10 – Hořčice a výrobky z ní, 11 – Sezamová semena a výrobky z nich, 12 – Oxid siřičitý a siřičitany, 13 – Vlčí bob a výrobky z něj, 14 – Měkkýši a výrobky z nich.  Výrobky jsou vyrobeny v provoze, který zpracovává lepek, vejce, ryby, arašídy, sóju, mléko, skořápkové plody, celer a hořčici.

Rozklíčení druhu lepku a skořápkových plodů na vyžádání u vedoucí ŠJ, popřípadě u hlavní kuchařky.