Jídelníček

slunko-male

Od 14.1.2019 do 18.1.2019

 

Pondělí Pomazánka valašská, houska, zelenina, vitakáva (1,4,7) Polévka rýžová, Hříbkové ragů s krůtím masem, těstoviny vařené, nápoj hruška s echinaceou (1,7,9) Kaiserka s pomazánkovým krémem, ovoce, čaj (1,7)
PR: Voda, čaj mix ovoce
Úterý Pomazánka tvarohová s bylinkami, dalamánek, zelenina, latté (1,7) Polévka zeleninová s drožďovými knedlíčky, Kovbojské fazole s vepřovým masem, chléb, nápoj 100% džus Tropico (1,3,6,9) Meruňkový baby koblížek, čaj (1,3,7)
PR: Voda, nápoj s příchutí
Středa Povidlové máslo, rohlík, ovoce, mléko (1,7) Polévka kuřecí vývar s masem a písmenky, Zapečené brambory s brokolicí, zeleninová přízdoba, nápoj zimní pohoda (1,3,7) Pomazánka cottage, pohanková bagetka, čaj (1,6,7)
PR: Voda, čaj heřmánkový
Čtvrtek Pomazánka sýrová, dýňová kostka, zelenina, čaj (1,7) Polévka pestrá luštěninová, Starostovy játra, dušená rýže, zeleninový salát, nápoj colinda (1) Perník s čokoládovou polevou, ovoce, mléko (1,3,7)
PR: Voda, nápoj s příchutí
Pátek Jahodový puding, piškoty, ovoce, čaj (1,3,7) Polévka zeleninový boršč, Kuřecí řízek v těstíčku, bramborová kaše, kompot, nápoj s příchutí maliny (1,3,7,9) Pomazánka kápiová, celozrnná houska, čaj (1,7,11)
PR: Voda, čaj letní kouzlo

Změna jídelního lístku dle dodávek potravin vyhrazena.

Pokrm je určen k přímé spotřebě bez skladování.

Ředitelka MŠ: Ing. Tlapáková Ivana
Vedoucí ŠJ: Bc. Podzemná Petra
Vedoucí kuchařka: Židlíková Jana

Seznam alergenů: 1 – Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, 2 – Korýši a výrobky z nich, 3 – Vejce a výrobky z nich, 4 – Ryby a výrobky z nich, 5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, 6 – Sójové boby a výrobky z nich, 7 – Mléko a výrobky z něj včetně laktózy, 8 – Skořápkové plody (ořechy), 9 – Celer a výrobky z něj, 10 – Hořčice a výrobky z ní, 11 – Sezamová semena a výrobky z nich, 12 – Oxid siřičitý a siřičitany, 13 – Vlčí bob a výrobky z něj, 14 – Měkkýši a výrobky z nich.  Výrobky jsou vyrobeny v provoze, který zpracovává lepek, vejce, ryby, arašídy, sóju, mléko, skořápkové plody, celer a hořčici.

Rozklíčení druhu lepku a skořápkových plodů na vyžádání u vedoucí ŠJ, popřípadě u hlavní kuchařky.